keskiviikkona, toukokuuta 03, 2006

Kahdet kisat netissä


Kahdet isot MM-turnaukset käydään kevään ja alkukesän aikana. Lähdin hakemaan ennalta kisafiiliksiä ja vertailin molempien kisojen virallisia nettisivustoja.

Jääkiekon MM-kisasivusto tarjoaa perusasiat, mutta ei mitään muuta. Vaikka kisat alkavat kahden päivän kuluttua, on jotain vieläkin työn alla. Kokonaisuutena melko vaisu kuva. Näin ei tarvitsisi olla. Koko lajille olisi hyvää mainosta jos kisojen tästäkin puolesta olisi osattu ottaa kaikki irti.

Saksan kisojen virallinen paketti sen sijaan tarjoilee paljon ja mahan täydeltä. Kuvia, tietoa ja muuta materiaalia enemmän kuin kerralla pystyy kahlaamaan. Viihdettä ja asiaa sopivassa muodossa jalkapallon ystäville. Kaikkea ei tarvitse sulatella yhdellä kertaa, mutta näille sivuille tulee varmasti palattua kisojen aikana useamminkin. Varsinkin jos työpaikalla saadaan MM-jalkapalloveikkaus pyörimään. Ajatuksia on jo heitetty ilmaan. Jos homma käynnistyy niin blogissa seurataan minkälaisia asiantuntijoita talosta löytyy, ja miten itse bloggaaja selviytyy omissa veikkauksissaan.

Jääkiekko on lajina melko pieni - verrattuna kuningas jalkapalloon - jota harrastetaan maailman joka kolkassa. Tämä ero näkyy ja tuntuu myös kisasivustojen laajuudessa ja näyttävyydessä. Jalkapallo kerää potin tällä alueella. Latvian sivuille ei varmaan tule tämän jälkeen palattua. Sääli sinänsä, koska näin ei tarvitsisi olla. Vertailukohtaa voi hakea vaikkapa NHL-sivustoilta, joihin on panostettu ihan toisella tavalla.

Illalla on tiedossa ilmajumppaa kahdentoista jalkapallon täytön merkeissä. Huomenna niitä tarvitaan. Isolla käsi/jalkapumpulla homma hoituu melko sutjakasti ja mittari helpottaa paineen tarkkailussa. Kesäistä säätäkin on luvattu, joten siitä on hyvä aloittaa kausi.

Ei kommentteja: