perjantaina, toukokuuta 05, 2006

Kesän ensimmäiset

Kausi saatiin käyntiin tiedotustilaisuudella ja ensimmäisillä harjoituksilla. Ryhmästä tuli yllättävän suuri ja kyselyitä on tullut vieläkin lisää. Huhtikuun viime lumien aikaan tilanne näytti toiselta. Tähän loppurynnistykseen ei ollut varauduttu, mutta jakamalla muodostunut ryhmä kahtia, saadaan kaksi sopivan kokoista joukkuetta. Nyt pitäisi vaan löytää muutama uusi ohjaaja.

Toivotaan että niitä innokkaita löytyisi toista joukkuetta vetämään. Näin saataisiin laadukas ohjaus ja kaikille enemmän peliaikaa otteluissa. Isollakin ryhmällä kesä voidaan viedä läpi, mutta pienessä ryhmässä on monia etuja. Näistä kirjoitin jo syksyllä ruotiessani edelliskesän kokemuksia.

Ensimmäisen harjoituksen aluksi käytiin lasten kanssa läpi pelisäännöt ja tutustuttiin toisiimme. Pelikentällä otettiin tuntumaa palloon ja sen ominaisuuksiin. Samalla piirtyi esille jo monen pienen pelaajan osaamisen taso. Kyselyn mukaan kaikilla oli aikaisempaa pelikokemusta - ainakin pihamatseista. Lopuksi pelattiin pieniin maaleihin kahdella pienkentällä. Aloitettiin kausi vähän rauhallisemmin niin, että kaikki pääsevät toimintaan mukaan.

Ensi kerralla muistellaan vähän pelisääntöjä, sillä viikon päästä pelataan jo ensimmäinen turnaus. Mukana on paljon aloittelijoita, joille pitää kaikki kertoa alusta pitäen. Tällä kertaa mukana on myös joukko tyttöjä, joista voisi ensi kesänä muodostua ihan omakin joukkue. Viime kesän sarjassa oli mukana yksi kokonaan tytöistä koostuva joukkue. Toivotaan että näilläkin tytöillä - kuin myös pojilla - palloiluintoa riittää koko kesäksi.

Ei kommentteja: