keskiviikkona, toukokuuta 10, 2006

Kalenteri apuna

Google tarjoaa kätevän ja ilmaisen web-pohjaisen kalenterin, johon pääsee käsiksi mistä tahansa jos vain netti toimii. Olen havainnut sen toimivaksi paikaksi kirjata harjoitusten ja muiden menojen aikatauluja. Samassa näytössä kalentereita voi olla useita ja ne voi myös jakaa muiden käyttäjien kanssa helposti.

Kalenterin voi tehdä myös julkiseksi jolloin se on kenen tahansa nähtävillä. Tästä esimerkkinä jaoin joukkueemme kalenterin, jonka löytää hakusanalla TPV ( siirry Googlen kalenteriin , kirjaudu sisään, ja ota haku: search public calendars ).

Hakutulos antaa kaikki TPV Kaukajärven Sorsien harjoitukset, pelit ja turnaukset ( ne jotka on tiedossa tähän mennessä ). Kun kalenteritiedon on kerran hakenut itselleen, jatkossa muutokset päivittyvät automaattisesti. Näin voi jakaa tiedot vaikka koko joukkueen vanhemmille. Muutokset näkyvät heti ja myöhemminkin ne on helppo tarkistaa.

Yhtenä hyvänä ominaisuutena kalenterissa on muistutus jonka voi ohjata sähköpostiin. Kun laajakaistatoimittajani tarjoaa vielä maksutonta sähköpostin siirtoa, saan tapahtumasta viestin matkapuhelimeen. Ja koneen ei tarvitse olla kiinni netissä - tai edes päällä. Muistutus tulee vaikka olisi pihaa haravoimassa.

Yksinkertaista, toimivaa ja mikä parasta - ei kustannuksia. Mikäli on käyttöä vastaaville toiminnoille, suosittelen tutustumaan tähän Googlen kalenteriin.

Ei kommentteja: