tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Jaarituksi

Länsirannikolla pysytellään tänäänkin ja suunta on kohti etelää. Hieraisin silmiäni kolme kertaa, kun näin uutisen jossa kerrottiin Rauman Teatterin valmistelevan jääkiekkomusikaalia nimeltä Vaihtopenkki. Totta se oli. Ensi-ilta on syksyllä.

Musikaali kuvaa löyhästi 80-luvun lukkolaisia kiekkorientoja. Tapahtumien ohella luritellaan parisenkymmentä laulua. Tekijät ovat saaneet apua Lukon joukkueelta ja ottaneet tuntumaa jäältä sekä pukukopeista. Pohjatarinaa voi kuunnella tästä.

Jääkiekko on draamaa parhaimmillaan, mutta ajatus tuntuu jotenkin oudolta. Kumpi tässä menee alamäkeä - teatteri vai jääkiekko? Raumalaisista musikaali voi tuntua hienoltakin ajatukselta - enkä epäile sitä, sillä omalta kohdallani olen tutustunut raumalaiseen jääkiekkoon lähinnä patalippujen hulmutessa. Tuntemukset ovat ristiriitaiset.

Muutamaa asia kyllä toivoisin musikaalin suhteen. Ensiksi, että eräs näiden menneiden vuosien lukkolainen sentteri ei esiintyisi lavalla. Se sama, jolla oli tapana tankata kokonaisella täytekakulla ennen pelejä. Uh. Ja toiseksi - näytöksessä katsomossa liehuisi edes yksi patalippu. Korkealla ja ylväästi.

Tsemppiä kuitenkin musikaaliin ja onnea juhlavuottaan viettäneelle Lukolle! Ja nyt varaamaan lippuja teatteriin. Tästä se käy jos kiinnostaa...

Ei kommentteja: