maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Pohjanmaan kautta

Hiihtokausi ei ole päässyt kunnolla vauhtiin heikon alkutalven johdosta. Tänään oli tarkoitus lähteä sivakoimaan, mutta lumimyräkkä ja tuuli ehti ensin. Selittelyn makua - joku sanoisi - kuten Mietaa joskus aikoinaan kun kisat meni penkin alle: "Hiihto ei kulkenut tänään. Ladulla oli lunta."

Toisaalta... eilisiltainen (öinen) kiekkoilusessio tuntuu vielä takajaloissa. Lähinnä siksi, että meni vähän myöhään ja olin kotona vasta puoli yksitoista... ja siksi, että vedettiin peliä 4 vs 3 ja yksi maalivahti. Ilman vaihtomiehiä. Hiki virtasi ja jalat alkoi painaa.

Kävi hassusti kun maalivahti jäi kesken pelin oman kaatuvan maalinsa alle. Käsi tarttui jotenkin kehikkoon ja maali ukon niskaan. Siinä makasi jäissä käsi putken alla, kunnes autettiin pystyyn - mies sekä maali. Erikoinen tapaus.

Kakkoshallin katsomo näytti sikalalta. Roskaa oli joka paikka täynnä. Seuraavan aamun lehti kertoi hallissa pelatusta KooVee-Sport ottelusta. Vaasalaiset katsojat olivat rähinöineen kunnolla järjestysmiesten kanssa pelin aikana. Kiihkeä kiekkoiltama katsomossa ja siltä näytti tanhutannerkin. Pohjalaiset ovat kovia tanhuamaan.

Vaasa on eteläisen Pohjanmaan keskus ja kova kiekkokaupunki. Sport johtaa Mestistä ja halajaa kovasti joskus liigaan. Kaupunki tuli tutuksi kun asustelin aikoinaan siellä vajaan vuoden päivät. Tarjottiin ilmaiseksi täydellinen ylläpito ja majoitus ihan keskustassa kaikin mukavuuksin. Eihän tarjousta voinut jättää käyttämättä. Ja tuskin kutsun esittäjä olisi tykännyt hyvää kieltäytymisestä. Rannikkopatteristo nimittäin.

Pohjalainen luonne ja elämänmeno - etten sanoisi -uho - tuli tutuksi vierailun aikana. Samassa tuvassa oli muutama kiekkoilija joiden kanssa tuli myös puhuttua. Jos olivat paikalla. Yleensä eivät, sillä lomat pyörivät melko jouhevasti. Jatkuvasti oli jotain kiekkoturnajaisia.

Sportilla on myös vankka junnupuoli ja kotisivuilta löytyy kaikenlaista asiaa. Pääsivulta voi valita vaikka Pukuhuone-osion ja lukea harrastuksen perusasioita. Esimerkkinä vaikka vinkit ja videot 5-9-vuotiaiden oheisharjoitteluun.

Ei kommentteja: