sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Ylöjärven ylpeydet

Ylöjärveläisillä oli hieno päivä tänään. Kaupungin oma tyttö Sanni Leinonen laski Åressa alamäkeä kuin tamperelainen - elikkä hianosti. Tyttö edustaa nääs tamperelaista mäenlaskuseuraa.

Kaupungin toinen ylpeys -Ylöjärven Tapparan -98 joukkue - sujutteli taasen ylämäkeä voittamalla Tapparan Säkenet lukemin 4-0. Siinä huippupäivää tälle vuodelle, ja vähän seuraavallekin.

Säkenien kiekko pyöri taas vikkelästi kaukalossa, mutta väärissä paikoissa. Kevyt sininen olisi pitänyt saada syötöillä sinne maalin edustalle, mistä ne maalit tehdään. Nyt yriteltiin yksin laidoilta kulmiin ja maalin taakse. Miestä ei maalilla ollut, kun syöttö tuli ja kun se mies siellä oli, syöttöä ei tullut. Yrityksen puutteesta ei ainakaan voi moittia. Plussaa taas.

Laukauksiakin oli turhan vähän ja ne jotka lähti, suunnattiin tänään ohi, yli ja suoraan päin. Näin oli varsinkin toisessa pelissä Valkeita vastaan. Hallittiin peliä, mutta munkki ei käynyt. Vastustaja päästettiin muutaman kerran vapaasti yrittämään. 2-0 - molaria ei voi syyttää.

Keskittyminen on nuorten peleissä yhtä tärkeässä roolissa kuin aikuistenkin koitoksissa. Pienet asiat ratkaisevat. Peli ei ole vain se kaksituntinen hallilla, vaan koko viikonlopun ja jopa viikon tekemiset, tekemättä jättämiset ja niiden aikaansaama kokonaiskeitos. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Hyvänä esimerkkinä keskittymisestä - tai sen puutteesta - on vaihtopenkillä käyty keskustelu siitä, kuka saa huudattaa pelin jälkeen. Kun taistoa on jäljellä vielä lähes puolet, niin ajatukset ovatkin jo siirtyneet rivissä seisomiseen ja huudattamiseen. Siitä on vaikea lähteä takaa-ajoon parin maalin tappiosta.

Mikalla oli tänään kysyntää tuomariksi. Vastustajan tuomari kävi jo parin minuutin jälkeen tarjoamassa pilliään - josko vaihdettaisi miestä? Korvauksista ei päästy sopimukseen, joten jatkettiin loppuun samalla "puusilmällä", kuten tuomareita leikkisästi myös joskus kutsutaan.

Ei saatu tuplavoittoa tänään. Ei edes yhtä voittoa. Neljässä viime ottelussa ei ole tehty maaliakaan - 160 minuuttia kiekkoa ilman häkkiä. Kymmenessä pelissä on tehty kuusi maalia. Aika vähän sekin. Ilman maaleja ei voi voittaa.

Ei kommentteja: