tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Kajahtaa!

Iiro kumppaneineen soitti TV:ssä Mozartia. Mahtavaa. Kuuntelin. Tutkimusten mukaan jo 15 minuuttia päivässä kasvattaa älykkyyttä. Siis Mozartin kuuntelu.

Tasapainon säilyttämiseksi voi vastaavasti pyöritellä vartin päivässä vaikka AC/DC:tä. Merkintä tarkoittaa vaihtovirtaa/tasavirtaa, mutta tässä tapauksessa jotain ihan muuta.

For Those About to Rock (We Salute You ) - josta oli myös kyse sunnuntai-illan loistavassa elokuvassa The School of Rock - jossa Jack Blackin lisäksi esiintyi paljon taitavia junnuja, jotka siirtyivät sujuvasti opettajansa johdolla Mozartin parista sähköiseen maailmaan.

Musiikkia voi soittaa vaikka kitaralla - kuten kuvassa näkyvällä Thinline 99 Special-mallilla, jonka suunnittelin ja rakensin vuonna 99 - tai sitten tyytyä vain kuuntelemaan, kuten suurin osa meistä. Musiikki on myös osa urheilua. Jalkapallon myötä samba soi ja jäähallissa kajahtaa ennen aloitusta Hurriganes. Mitä olisi urheilu ilman musiikkia? Paljon köyhempää.

Urheiluareenoilla siis raikaa, mutta aina se ei tunnu hyvältä. Äänialan ammattilaisena ottaa välillä korvaan - varsinkin vanhojen hallien äänentoisto. Toivotaan että jatkossa kun uusia halleja suunnitellaan, kiinnitettäisiin huomio tilojen akustiikkaan ja äänentoistoon laatuun. Melua kyllä löytyy, mutta voima ei korvaa laatua jos särkee, kaikuu ja kumisee...

Viime vuoden huumaavin meteli lähti kevään finaalipeleissä Porin Isomäen jäähallista. Ja ilman äänentoistoa. Human voice.

( Photo by JSS © 2002, 2007 : "Thinline 99 Special" )

Ei kommentteja: