sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Yritä ja epäonnistu

Pelisunnuntai. Vastassa oli kaksi Ilveksen joukkuetta kuten kaksi viikkoa sitten. Tällä kertaa peli kulki kaikilta osa-alueiltaan tasaisesti nousevissa merkeissä. Ensimmäisen koitoksen 6-1 häviön jälkeen toisen peliin lähdettiin yhä parenevalla ilmeellä ja tasoittava 2-2 osuma tehtiin pelin viimeisellä minuutilla. Positiivista.

Jos olisi pelattu vielä kolmas peli, vastaan olisi saanut asettua kuka tahansa sarjan joukkueista ja kovan vastuksen olisivat saaneet. Ilta yhdeksältä olisi voitettu jo Ilveksen liigajoukkuekin. Sen verran kova on pikajuna kun se saadaan vauhtiin - menee läpi laidasta jos toisesta - ihan viereisen hallin puolelle.

Ihan oikeasti... joukkueessa on valtava potentiaali joka odottaa kukkaan puhkeamista. Vaihtopenkillä huomasi hyvin mitkä asiat painottuivat kummassakin ottelussa. Ja mihin suuntautui energia. Mitä nämä kertovat meille?

Ensimmäisessä pelissä ei luistelu ja peli maistunut, mutta suut penkillä kävivät sitäkin enemmän. En ole koskaan kuullut sellaista kitinää vaihdoista missään pelissä. - Aina minä... se on ton vuoro. - En jää penkille. - Joko taas. - Just olin penkillä. Yksi uusi lisämies vähentää joukkueessa peliaikaa. Tämän asian selittämiseen meni koko peli.

Toisessa pelissä kitinää ei ollut, ja energia purkautui sinne kentälle. Alkukoitoksessa puhistiin pois viikonlopun paha olo, annettiin ärripurrille kyytiä ja lakaistiin "kitinäkalle" hartioilta penkin alle. Toiseen peliin lähdettiin pelaamaan vapautunein mielin. Ja se näkyi.

Illalla käytiin Joonan kanssa läpi päivän pelit. Kysymys kuului: - Mihin tekemiseen olit tyytyväinen tämän päivän pelissä? Vastauksena tuli juuri ne samat asiat mitkä mielestäni oli pojan pelissä hyvää. Ei tämä ole ensimmäinen kerta. Näyttää siltä ja voisin sanoa, että pojilla on aika hyvä käsitys siitä mitä kentällä pitää tehdä - ja mitä ei pidä tehdä.

Kaikki vain ei ole aina niin helppoa. Perustaitojen kehittyessä varmuus lisääntyy ja yrittämällä oppii. Tekemisen pelkoa ei saa vaalia. Epäonnistua saa ja pitää. Se on kaiken oppimisen alku. Yritä ja epäonnistu.

Ei kommentteja: