torstaina, tammikuuta 25, 2007

Kolme karpaasia kaukalossa

Käsi ovenkahvalla ajelin torstain harjoituksiin. Ferrarin ovi ei pysy kiinni pakkasella. Repsikan puoleinen ovi taas ei suostu avautumaan. Matkustaja pitää poimia ja laskea kuskin oven kautta. Talviautoilun erikoisuuksia, mutta näitä kuumaverisiä Italian "ihmeitä" ei ole tehty pohjoisen hyytäviin olosuhteisiin. Oma vika kun näillä ajelee. Ostaisi Volvon.

Pakkasta oli reilu kymmenen astetta ja paikalle oli uskaltautunut kolme mitään pelkäämätöntä kiekkokarpaasia - Teemu #18, Samppa #55 ja ohjaaja Jan #21. Ja tämähän joukko ei kumarra ketään. Pikkupakkanen tuntui yllättävän leppeältä nyt, kun talveen on vajaa viikko totuteltu.

Vedettiin täydet harjoitukset, luistelua ja kiekonkäsittelyä, hyökkääjä-puolustaja-harjoitukset, luistelukisa ja lopuksi peliä. Oheistuotteita puuttui, mutta olin varautunut matkaan muutamin kiekoin. Näillä päästiin jo pitkälle.

Loistavia pelimiehiä oli tänään kaukalossa kaksin kappalein - itsehän en ymmärrä jääkiekosta mitään, mutta pojat. Viime viikolla kyllä valaistuin siitä, että sitä mustaa ( sinistä) kuminpalaa yritetään saada maalin sisään. Olen luullut että sillä käydään eräänlaista "hippaa". Jo vain, tähän oivallukseen meni kolme kautta. Mutta pojista lisää...

Edellispäivänä Samppa viihtyi kotijäillä kolme ja puoli tuntia! Ja taas innolla mukana. Aika karju, etten sanoisi. Meitä oli jäällä siis kaksi "porilaista" - ainakin juuriltaan. Sekö meitä innoittaa näihin "outoihin" tempauksiin?

Teemu, tuo kiekon kuljetuksen ihmelapsi. Oivalluksen mestaria on peleissä mukava katsella. Ja olosuhteita ei pelätä. Olosuhteet pelkäävät Teemua. Siitäkö ne railot jäähän iskivät? Teemun pelosta?

Joona oli tälläkin kertaa pulikoimassa ja sen jälkeen synttäreillä. Opettaja oli kehunut uintia ja ensi kerralla pääsevät kokeilemaan isoon altaaseen. Sitä ennen on kuitenkin viikonlopun jääharjoitus ja tammikuun toinen pelisunnuntai. Voittamaan lähdetään - kuten aina - mutta jos siihen ei ylletä, ei tunnu missään. Todelliset tavoitteet on ihan jossain muualla - ja niin pitkällä - että kun sen aika tulee, ollaan voittajia kaikki. Ihan kaikki.

Ei kommentteja: