torstaina, joulukuuta 28, 2006

Alehuuma

Joulun jälkeen on taas alennusmyyntien aika ja sopiva hetki isompien varusteiden hankintaan. Nykyisin urheiluvarusteiden - ja muidenkin tuotteiden - kohdalla suositushinnoilla ei näytä olevan muuta merkitystä, kuin että niistä lasketaan alennusprosentit. Myykö tai ostaako kukaan enää mitään suositushinnalla? Onkohan niin, että tosiasissa kauppojen alennukset eivät olekaan niin suuria kuin miltä ne näyttävät?

Järkevin tapa junnujen varusteiden osalta on kuitenkin kierrätys. Kasvun takia vaihtoon menevä tavara ei käytössä juuri kulu - ainakaan muutaman ensimmäisen kierroksen aikana. Sukulaisverkosto on hyvä reitti hoitaa harrastusten tarvitsemat oheisvälineet. Aikoinaan tutustuin myös kirpputorien tarjontaan, mutta varusteiden laatu oli huono ja hintataso tähän nähden melkoisen korkea. Samaa tavaraa sai uutena alennuskaukaloista melkein samaan hintaan.

Tampereella on mielenkiintoinen "liikkuva" kauppa, joka kierrättää varusteet ja tulee tarvittaessa paikan päälle. Kiekkobussista löytyy varusteet jääkiekkoon kattavasti. Toivottavasti hintataso pysyy kohtuullisena, sillä varusteiden kierrätys on kaikin puolin suositeltava tapa junnujen varusteiden osalta. Käytettyjen liian korkea hinta tappaa kierrätyspalvelut varmuudella.

Ei kommentteja: