lauantaina, joulukuuta 23, 2006

Kansalaiset jäille

Aamupäivän yleisöluistelussa mentiin puoli tuntia mailan kanssa, vaihdettiin kaukaloa, ja luisteltiin lopuksi kolme varttia. Sitten kotiin syömään. Autossa sain hienovaraista kommenttia: "Iskä, mä join enemmän mehua koska luistelin enemmän. Sä keräsit vaan voimia." Vai niin.

Mailallisten kaukalossa näytti olevan melkoinen ruuhka. Toisessa päässä oli maalivahti varusteissa ja iso joukko Tappara- ja Ilves-takkisia ampujia rivissä. Näytti siltä, että yleisövuorolla oli menossa isompien junnujoukkueiden vapaat harjoitukset. Jää on tietysti vapaa kaikille, mutta onko tämä näiden jäiden tarkoitus?

Tampereella on tosiaan pulaa yleisöjäistä, varsinkin nyt kun luonnonjäitä ei ole. Tehdäänpä pieni vertailu kaupunkien kesken:

Tampere:
  • Tesoman jäähalli - kaikkina muina päivinä paitsi lauantaisin klo 10.15 - 11.30
  • Hervannan jäähalli - lauantaisin klo 11.15 - 12.15
  • Koulukadun kenttä - maksuttomat yleisöluistelut - molemmilla kentillä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.00 - 14.00 - kentät sekä mailallisille että mailattomille luistelijoille.

Turku:

  • Impivaaran jäähalli
  • Päivä Klo
    Ma 14 - 15
    Ma 17 - 18
    Ke 14 - 15
    La 10.30 - 11.30
  • Varissuon jäähalli
  • Päivä Klo
    Ma-Pe 13.45 - 14.45
    Ma 18 - 19
    To 18 - 19
    La 10.30 - 11.30
  • Parkin tekojäärata
  • Arki-iltaisin ja viikonloppuisin Parkin kentän yleisöluistelu maksaa 1 €/henkilö. Maksu suoritetaan ennen luistelua kolikkoautomaattiin, johon käyvät ainoastaan euronkolikot. Arkisin klo 8 - 15 yleisöluistelu on maksutonta.
    Parkin kentän vapaaluistelualue on pääsääntöisesti kaikkien käytössä, eli yleisöluistelu vapaaluistelualueella on mahdollista kaikkina aukioloaikoina. Vapaaluistelualueella on sekä mailaton että mailallinen puoli.
    Parkin kentän kaukalossa (mailallinen) yleisöluistelu on mahdollista silloin, kun kaukalossa ei ole varattua vuoroa, eli pääsääntöisesti arkipäivinä päiväsaikaan sekä viikonloppuiltoina.

Pori:

Nyt hävettää olla tamperelainen. Yhtään vuoroa ei ole arki-iltana. Arjen aamuvuorot eivät sovi työssä ja koulussa kävijöille. Viikonloppuna on muutama vuoro, mutta ruuhkaa on varmasti tiedossa - varsinkin kun kaikki tapahtumat ovat kaukalossa.

Turussa vuoroja riittää ihan toisella tavalla vaikka kyseessä on pienempi kaupunki. Tekojäärata pelastaa ja on käytössä viikon jokaisena päivänä kohtuuhintaan. Luistelijan juhlaa.

Pori on kaupungeista pienin, mutta tarjonta on parempi kuin Mansessa. Isolla tekojäällä on tilaa enemmän kuin neljässä kaukalossa yhteensä.

Tampereelle tosiaan tarvitaan se iso tekojäärata yleisön käyttöön. Suomen jääkiekkoilun kehto ei tarjoa asukkailleen tämän parempia luistelumahdollisuuksia ja se on surullista - mutta totta.

Ei kommentteja: