sunnuntaina, joulukuuta 31, 2006

Vuosi loppuun kaarrellen

Vuoden ( toiseksi ) viimeisiin harjoituksiin olin miettinyt luisteluosuuteen kaarien harjoittelun. Aloitettiin toisiaan seuraavilla puolikaarilla ja lopuksi kokeiltiin erillisillä kahdeksikoilla. Nämä yhdellä luistimella tehtävät kaarrokset, joissa opetellaan sisä- ja ulkoterän käyttöä ja kehitetään tasapainoa, ovat melko haastavia. Kehittymisen kannalta rimaa on hilattava vähän kerrallaan ylemmäs.

Syksyn mittaan olen huomannut, että ohjaajilla kiertävien harjoituskansioiden käyttö ei näytä toimivan halutulla tavalla. Harjoitusten tekijöitä on niin monta, ja kansiot ovat missä milloinkin, joten edellisistä tekosista ei aina ole riittävän selkeää kuvaa harjoitusta miettiessä. Kauden mittaan pitäisi kuitenkin tehdä tasapuolisesti kaikenlaisia harjoituksia.

Netti ja helpot ilmaiset palvelut joilla voidaan dokumentteja jakaa monen käyttäjän kesken niin, että kaikilla on luku- ja muokkausoikeus, olisivat valmennustyön organisoinnissa verraton apu. Ne säästäisivät aikaa ja vaivaa. Kaikki olisivat aina ajantasalla - mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään. Kansioiden kiikuttelu ja muistelu jäisi pois. Nykyaikaisten menetelmien käyttö vaatii kuitenkin sitä, että kaikki ryhmän jäsenet ovat ajassa mukana.

Harjoitusten jälkeen katseltiin kopissa yhden pojan pojan luistimen juuri teroitettuja teriä. En ole koskaan nähnyt missään luistimessa yhtä huonoa jälkeä. Terä oli epätasaisesti sutaistu ja kaiken lisäksi kupera. Ei edes suora, vaan lähenteli jo puolipalloa. Ihme että näillä terillä pystyi yhden harjoituksen viemään läpi. Outoa sinänsä, että suuri tamperelainen urheiluliike tarjoaa näin surkean lopputuloksen työlleen. Liikkeen nimeä en viitsi tässä mainita.

Illalla oli pitkästä aikaa liigakoitoksen vuoro. Jätetään pelin analysointi muiden tehtäväksi, mutta ainakin alkukauden jäähysumista on päästy eroon. Ehkä liigakiekkoilu alkaa taas tuntua kiinnostavammalta. Tappara otti rutiinivoiton Saipasta ja jatkaa kohti mitalia tällä kaudella. Eikä se finaalipaikkakaan kovin iso yllätys tältä ryhmältä olisi.

Ei kommentteja: