perjantaina, joulukuuta 22, 2006

Joulujuhlaa

Joulujuhlaa vietettiin Tampereen vanhimmassa rakennuksessa, Messukylän kivikirkossa, jonka seinillä on ikää 500 vuotta. Sisällä on kylmempi kuin ulkona ja ahtailla penkeillä istutaan toppavaatteet yllä.

Tunnelma oli kuitenkin lämmin kun tietäjät saapuivat paikalle ja laulut laulettiin huilujen säestyksellä. Valaistuksesta huolehtivat kynttilät ja hengitys huurusi. Erilainen juhla Messukylän koulun 125-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Joulun kiireiltä ehti vielä keskiviikkona punttien pariin ja perjantaina kuntopyörän selkään vauhdittajana ELP ja The Return Of The Manticore. Samaan aikaan Joona teki jotain mailaharjoituksiaan pihalla ja kävi välillä kyselemässä paljonko aikaa nyt on mennyt - ja taas takaisin laukomaan.

Lauantaina käydään ottamassa vielä kaarrokset Koulukadun yleisöluistelussa ja sen jälkeen keskitytään joulun viettoon. Useana jouluaattona on omassa ohjelmassa ollut hiihtolenkki, mutta tällä kertaa se jää varmasti väliin - lunta tuskin riittää edes joulutunnelman luomiseen.

Eräänä jouluaattona vuosia sitten tuli käytyä Porin urheilutalolla. Länsirannikolla hiihtokausi alkaa perinteisesti vasta tammikuussa - jos sittenkään. Urheilutalolla ei sinä aamupäivänä ollut muita kävijöitä kuin minä - toisen kerroksen kuntosalilla - ja Taina Uppa juoksuradalla harjoittelemassa keihään kanssa. Sinänsä hyvä ajankohta hankkia vastapainoa tuleville kinkun sulattelupäiville.

( Photo by JSS © 2006 - Messukylän kivikirkon joulujuhla 2006 )

Ei kommentteja: