tiistaina, joulukuuta 12, 2006

Kuka vei kaukalosta jäät?

Onkohan moni tutustunut ranskankielen sanastoon tänään? Omassa ohjelmassa oli lenkki kuntopyörällä. Tänä syksynä on kilometrejä tullut kohtalaisesti, johtuen varmasti sateisista ja lauhkeista säärintamista. Hiihtopuuhiin pääsyä saa vielä odottaa reilusti tammikuun puolelle.

Torstain jääharjoituksetkin saattavat jäädä väliin, koska vettä on luvassa ja vuoro siirretty - jostain syystä? - "jääheikkoudesta" kärsivään kakkoskaukaloon. Peruutuksen sattuessa keksitään Joonan kanssa jotain tilalle. Jokohan olisi sen keilailun vuoro. "Koska mennään taas sinne MetroAuto-hallille keilaamaan?"

Jos ei muuta, niin uimahalli on yksi keksintö. Ensi viikolla myös selviää pääsikö Joona kevään uinninohjaustoimintaan. Syksyllä ei listoille päästy, joten olisiko nyt meidän vuoro? Oma uintitoiminta lopahti pari vuotta sitten kun kaupunki laski halleissa uimavesien lämpötiloja - säästösyistä, kuinkas muuten. Mukava olisi uida, mutta jos hampaat kalisevat vielä kotisohvallakin, hommasta menee hohto - etten sanoisi lämpö lajia kohtaan. Kumipuvussa en lähde kroolaamaan.

Kaupungilla tuntuu viime aikoina olevan kova into saada kaupunkilaiset lopettamaan liikuntaharrastuksiaan. Viimeisimpänä vetona halu poistaa maalit jääkentiltä. Kapuloiden sijasta voisi tarjota porkkanaa. Pienet säästöt väärissä kohdissa voivat tulla kalliiksi. Terve ja liikkuva kansalainen ei rassaa sosiaalipuolen kukkaroa, vähentää hoitojonoja, sekä muutenkin rasittaa vähemmän ylikuormitettua hoitokoneistoa. Olisiko näidenkin asioiden tarkastelun ja tasapainottamisen aika?

Ei kommentteja: