tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Ikimuistoisin kauden alku

Kauden alku - ensimmäinen harjoitus tai peli - jää usein mieleen vielä vuosienkin päästä muisteltavaksi. Varsinkin jos tapahtumaan liittyy jotain erikoista. Tässä yksi mieleen painuvimmista kauden aloituksista.

Pelasin 90-luvulla kahtena kesänä puistosarjaa joukkueessa nimeltä Kruutin Pallo. Tämä ryhmä koostui taloyhtiön innokaista, nuorista asukkaista, jotka saivat koottua sopivan peliporukan. Kevään kynnyksellä aloitettiin innolla harjoitukset ja vihdoin koitti kauden ensimmäinen ottelu.

Pelipaikkana oli Nekalan kuuluisa "kanahäkki", verkkoaidalla ympäröity hiekkakenttä. Saapuessamme joukolla ensimmäiseen otteluumme, jäimme ihmettelemään kaksi metriä korkeita hiekkakasoja. Nämä "pyramidit" olivat keskellä pelikenttää.

Syy moiseen selvisi, kun ottelun tuomari saapui paikalle ja intoili tilanneensa edellisviikolla kentälle uudet hiekat. Hyvin oli tullut toimitus perille. - Muistitko tilata tasoituksen myös? kyseltiin hölmistyneeltä tuomarilta. Kaikesta huolimatta peliä ei voinut peruuttaa, vaan tarkoitus oli pelata näissä olosuhteissa. Mutta ei siinä vielä kaikki...

Kello tikkasi jo pelin alkua, mutta vastustajaa vaan ei näkynyt. Viime hetkillä puiston vieressä sijaitsevasta pubista asteli ulos sekä joukkue, että sen laaja ja kovaääninen kannatusryhmä. Seurue oli laatinut sisätiloissa taktisia kuvioita ja nauttinut ilmeisesti samalla kiitettävän määrän urheilujuomia. Ottelu voi siis lopulta alkaa.

Ja tässä shown keskeisen elementit: Keskellä kenttää kaksi mahtavaa hiekkakasaa, joita kierreltiin pallon kanssa pelin tiimellyksessä. Puolet vastustajan pelaajista oli lähes doping-kunnossa, ja lisää puhtia käytiin hakemassa vaihtopenkin juottopisteestä. Tämän lisäksi aidan takana melusi äänekäs kannustusjoukko, jonka into vain yltyi pelin edetessä - ehkä lähinnä nestetankkauksen edetessä.

Niin vaan pelattiin sekin peli. Taidettiin jopa hävitä, kun homma meni lähinnä ihmettelyn puolelle. Seuraavaan peliin kenttäkin oli jo kunnossa ja vastustajien hengitys vähän raikkaampi. Sarja pelattiin ja oltiin lopputaulukossa jossain puolivälin nurkilla. Kokonaisuus oli kuitenkin parempi kuin mitä alku lupaili ja oltiin mukana seuraavanakin kesänä.

Ei kommentteja: