Itselleni poikien kaudesta on jäänyt kohokohtina mieleen turnausmatka Jokerien vieraaksi, sekä Säkenien pelimatka Lempäälään, jossa pojat pelasivat voittoja kuin hurmiossa. Näiden lisäksi on muistissa muutamia muitakin pelejä joissa kiekolle on annettu todella kyytiä.
En tiedä mistä tämä pelihuuma on joihinkin peleihin tullut. Jostain se vire vain löytyi kauden keskivaiheilla - jolloin tuli pitkä voittoputki. En ota niistä mitään kunniaa, pojat ovat itse pelinsä kasanneet.
Koko kaudesta on jäänyt mieleen myös yksittäisiä harjoituksia, joissa on selvästi nähnyt joidenkin poikien palavan innon oppia uutta. Ohjaajalle on aina parasta palautetta, kun näkee kehitystä tapahtuvan. Itselleni nimenomaan harjoitustapahtumat ovat sitä parasta aikaa. Pelitapahtumat ovat enemmänkin järjestelyjä, muistamista ( ja unohtamista ), huolehtimista ja aikataulujen perässä juoksemista. Näitä rutiineja hoitaessa itse peliin keskittyminen jää helposti vähän taka-alalle.
Tässä vielä kauden tilastot ja lopuksi muutama analyysi niistä:
- Harjoituksia tehtiin noin 64 tuntia - peleihin meni ehkä saman verran - joten kauden aikana toimintaa yhteensä n. 130 tuntia, jäällä ja salissa kahdeksan kuukauden aikana.
- Otteluita pelattiin kaikkiaan 85 kpl, joista Säkenet 42 ja Lieskat 43 kpl.
- Säkenet teki 121 maalia ja päästi 103 ( +18 ). Voitot 21, tasapelit 3, häviöt 18
- Lieskat teki 124 maalia ja päästi 79 ( +45 ). Voitot 23, tasapelit 9, häviöt 11
Harjoitusmääriin pitää vielä lisätä matkat, varusteiden vaihdot ja huollot kotona sekä muut oheisjutut, jos halutaan laskea harrastukseen käytetty kokonaisaika. Voi sanoa että tuohon määrään tulee ainakin tuplasti lisää, joten ajankäyttö olisi kokonaisuudessaan jotain 260 tuntia, eli noin 32 h/kk. Tunti jokaiselle päivälle. Ohjaajan ajankäytön voi vielä tuplata tästäkin, koska lajiin perehtyminen vaatii oman aikansa.
Joukkueiden pelit ovat menneet yllättävän tasaisesti ja reilusti plussan puolelle. Kaikkia pelejä ei kukaan voi voittaa. Ei edes Leki ja se on todistettu kaksi kertaa.
Maaleja on tehty yhtä paljon ja voitotkin ovat lähes samat, kun huomioidaan yhden ottelun ero. Ainoa seikka joka pistää silmään, on Lieskojen hieno päästettyjen maalien saldo. Se on huomattavasti pienempi kuin Säkenillä. Mistä tämä johtuu?
Kuten isojenkin peleissä on huomattu, maalivahti on joukkueen tärkein pelaaja. Näin on myös tämän ikäisten junnujen peleissä. Hyvä maalivahti takaa voiton.
Säkenet on käyttänyt kauden mittaan useita maalivahteja. Peleissä on ollut kaikkiaan seitsemän eri maalivahtia. Lieskat on käyttänyt käytännössä yhtä maalivahtia koko kauden. Nyt on mielenkiintoista nähdä miten selkeästi tämä on vaikuttanut peleihin kauden aikana. Veikkaan, että jos Säkenet olisi käyttänyt kauden aikana vain kahta maalivahtia, tilastot olisivat tasan.
Yksi maalivahti saa paremman tuntuman pelaamiseen - ja enemmän harjoitusta - joten panos otteluissa on parempi. Tosin tämän ikäisten toimintaa ohjaavat muut seikat - kuin otteluissa voittaminen - joten useamman maalivahdin käyttö on suotavampaa, vaikka sitten hävittäisiin niitä pelejä. Lieskojen osalta on menty yhden vahdin linjalla, koska halukkuutta maalille ei ole ilmeisesti löytynyt.
Säkenet käytti viimeisessä turnauksessa vain kahta maalivahtia, joilla pelattiin kaikki ottelut. Tässä haluttiin poiketa kauden linjasta ja katsoa miten tämä malli toimii. Hyvin näytti toimivan, viimeiselle päivälle saatiin molemmille veskareille nollapeli. Maalisuhde oli turnauksessa Säkeneillä 23-12 ( +11 ) ja Lieskoilla 19-10 ( +9 ). Tasaisemmin kuin koko kauden tilastossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti