torstaina, toukokuuta 17, 2007

Härmälässä soi voitonlaulu

Härmälän kaatoon lähdettiin lähes koko joukkueen voimin. Vain ryhmän "musiikkimies" puuttui soittoesteiden takia. Päästiin siis pelaamaan kahdella kokonaisella kentällisellä.

Vastaan asettunut joukkue on täynnä taitavia ja isokokoisia poikia, joiden kanssa pitää olla myös puolustuspäässä hereillä. Tämä saatiin havaita kun johtomaaliin vastattiin aina samalla mitalla. Vasta 3-2 johto piti ja Kaukajärvi otti kauden toisen voittonsa.

Joukkueelta löytyi taas kovaa yritystä joka vielä loppua kohti kiitettävästi parani. Pelin vauhtia kuvasti hyvin se, kun Robert#7 menetti kenkänsäkin tiukimman hyökkäyksen hetkellä. Siitäkin vyörytyksestä selvittiin vaikka yksi mies puuttui.

Jonkin verran pelissä esiintyi kovia otteita, joista välttämättä ei voi syyttää vastustajan poikia. Pelin ohjaajan, eli tuomarin puuttua näihin ja kertoa virheet. Nyt mentiin "hälläväliä" linjalla. Tuomarin kommentti huomautukseen lyhyen kulman käytöstä - sääntöjen mukaan - kuului vaihtopenkille, ja poikien korviin asti: "Me ei täällä sääntöjä noudateta". Ja sen kyllä huomasi.

Jo pienenä pitäisi opetella säännöt ja niiden noudattaminen. Myös jalkapalloon ja muihinkin peleihin kuuluva tuomarin kunnioittaminen lähtee jo ihan nuoresta pitäen. Tuomarin pitää myös käytöksellään tukea tätä ajatusta. Nyt herätettiin pojissa vain hämmennystä ja kysymyksiä. Seurojen pitäisi järjestää tuomarointiasiat kuntoon niin, ettei ihan "pystymetsästä" tarvitse ottaa ketä tahansa pillin varteen.

Ongelmana on se, että kyse on vapaaehtoistoiminnasta ja halukkaita pelien ohjaajiksi ei helposti löydy. Lyhyt opastus, pieni palkkio ja vanhempien juniorien käyttö - osana jalkapallotoimintaa opetusmielessä - voisi tuoda ratkaisun joka toimisi. TPV onkin jo asiaa viritellyt, mutta järjestely pitäisi saada myös käyttöön. Pallo näissäkin asioissa on seurojen junioripäälliköillä.

( Photo by JSS © 2007 : "Härmälän kenttä 15.5.2007" )

Ei kommentteja: