sunnuntaina, toukokuuta 27, 2007

Valloittajat

Ensin valloitettiin Valkeakoski... sitten Muurame... ja nyt oli vuorossa Toijala. Matka keskusurheilukentälle sujui kivutta GPS-paikannuksen avulla. Ainoa hankaluus oli löytää kentän osoite, jota ei edes Akaan kaupungin nettisivut tarjonneet. Karttapalvelukaan ei hakusanaa tuntenut, joten ainoa apu oli "zoom-toiminnon" käyttö.

Sangen mukavassa säässä - pilvinen, kostea, mutta sateeton - aloitettiin ensimmäiset ottelut. Bremen Mustat kohtasi Kylmäkosken Veikot ja harjoitteli samalla hyökkäyspeliä sekä maalintekoa. Puolustuspeliä ei ensinkään - ainakaan omalla maalilla - koska tapahtumien painopiste oli vastustajan kenttäpuolella.

Tällä kertaa suurin osa pojista pääsi kokeilemaan maalintekoa. Myös Joona #17 teki myös kauden ensimmäisen maalinsa ja toinenkin oli hyvin lähellä. Bremen Mustat otti ensimmäisessä pelissään voiton 22-0, joka syntyy käytännössä tahdilla maali kahdessa minuutissa.

Toiseen otteluun Mustia vastaan asettui LoisKe, ja antoi jo vähän vastustakin, saaden aikaiseksi muutaman hyökkäyksenkin. Maalilaukauksia ei varsinaisesti syntynyt. Maalivahdeilla olisi ollut hiekkakakkupäivät, jos ei olisi pelattu nurmella. Nyt piti keksiä muuta viihdykettä. Toisessa päässä kenttää Bremen latoi tasaiseen "kuusnolla" tahtiin, joten aika pitkälti ensimmäisen pelin toisinto.

Toisella kentällä myös Punaiset takoi peliään samaan tahtiin. Tauon jälkeen oli kummallakin joukkueella tiedossa vielä päivän kolmannet kohtaamiset. Luultavasti niissäkin pelattiin oma pää nollille ja vastustajan verkot vaihtokuntoon. Mukava tietysti juhlia, mutta toisaalta olisi hyvä saada kunnon vastusta pojille.

Kauden ensimmäiset pelit aidolla nurmialustalla. Pieniltä paikkakunnilta löytyy hienoja pelipaikkoja. Kentän vanha puinen katsomo toi mieleen Pyynikin stadionin puitteet. Katsomon päädyssä toimi kioski ja kenttäkuulutukset antoivat tilannekatsauksia. Mukava sunnuntaipäivän jalkapallotunnelma.

Lisää kuvasatoa otteluista löytyy tästä: Eka peli, toka peli ja ryhmäotokset.