sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Se on urheilua

Jääkiekon kisastudio on Moskovassa ottanut edellisistä kisoista poikkeavan roolin kommentaattorien lausuntojen osalta. Varsinkin Alpo Suhonen on heittänyt arvostelua valmennusjohdon suuntaan. Ei näin suorasanaista puhetta ole aikaisemmin kuultu.

Urheilulehden toimittaja Petteri Sihvonen - kukapas muukaan - lyö löylyä vielä kovemmin lehden uusimmassa numerossa. "Nyt Westerlund pyllistää koko Suomi-kiekolle, kun hän palauttaa viimeisellä päävalmentajakaudellaan Leijoniin sen 90-luvun jääkiekon, josta oltiin juuri hiellä ja vaivalla pääsemässä pois", Sihvonen kirjoittaa ja ennustaa Leijonille putoamista puolivälierässä.

Paineet on kovat peräsimessä kun arvostelijoita riittää. Jos nämä oppineet ammattilaiset ovat näin eri mieltä toiminnat suurista linjoista, ei ole ihme jos amatööritason vapaaehtoiset junnuvalmentajatkin menevät välillä tekostensa kanssa metsään.

Urheilu ja menestys on kiven alla, mutta asiantuntijoita riittää. Liigapeleissäkin niitä on ainakin se kolmetuhatta ellei enemmän - katsomon puolella. Junnukaukaloissakin yhtä monta kuin on ohjaajia ja ulkopuolella koko joukko lisää.

Tämä vain todistaa, että jos kaikki olisi helppoa, niin se olisi.... helppoa. Mutta kun ei ole. Se on urheilua.

Ei kommentteja: