lauantaina, toukokuuta 05, 2007

Sähköinen päivä

Kiekkokisat Moskovassa jatkuvat täyttä päätä. Jostain syystä ei ole vielä tähän mennessä ehtinyt turnausvauhtiin mukaan. Osin kiireiden syytä, että yhtään peliä en ole vielä nähnyt kokonaan.

Huomenna on mahdollisuus tähän, kun Suomi kohtaa Ruotsin, joka tuntuukin potkivan vakuuttavasti eteenpäin. Väsyneitä NHL-apuja ei naapurimaan joukkueeseen ole kaivattu, vaan koottu hyvävoimainen, latautunut ja levännyt ryhmä kisoihin. Tuntuu järkevältä, joskin nykylinjasta poikkeavalta tavalta rakentaa joukkue. Koska Suomessa uskalletaan lähteä rakentamaan joukkuetta näin?

Jos Ruotsi ei mestaruutta ota, niin sen vie Venäjä. Kotiyleisö varmasti siivittää taitureita vilisevän joukkueen lopussa huimaan lentoon. Käykö näin, ja onko Suomella jotain sanottavaa, selviää jatkossa.

Pitkästä aikaa harjoituksista ja turnauksista vapaan viikonlopun lauantai pyhitettiin MM-kisojen lisäksi Octavian sähkövian hakuun. Nykyautoissa kaikki toimii sähköllä, joten vikoja riittää - jo uusissakin autoissa. Ovi piti palastella aivan osiksi kunnes vika löytyi hapettuneesta liittimestä. Yksi piikki oli jopa poikki ja ohjausyksikkö menee vaihtoon.

Näihin töihin ei muuten uhraisi aikaansa, mutta korjausten hinnat ovat pilvissä ja auto pois käytöstä sen työpäivän. Tarvetta on kuitenkin ihan jokaiselle päivälle. Vika löytyi, joten iltalukemisena ei tarvitse syventyä korjauskirjaan. Lukeminen kiellettiin sen jälkeen kun uuden auton ohjekirja pomppi aikoinaan uniin asti. Eräänlaista unissa ajelua.

Ei kommentteja: