keskiviikkona, syyskuuta 06, 2006

EM-karsinta

Puoliaika Suomen ottelussa Portugalia vastaan. Kuunnellaan Joonan kanssa selostusta Radio Suomen kautta - ja luetaan samalla Sudenpentujen Lintukäsikirjaa. Radio siksi, koska tv-lähetys näkyy vain maksullisella puolella. Tasatilanteessa siirrytään juuri tauolle.

Urheilulähetysten valuminen maksullisille kanaville ei juuri nosta jalkapallon kiinnostusta kotimaassa. Sama virhe on tehty myös jääkiekon puolella. Nyt juostaan näennäisen rahan perässä ja näkyvyys on huonoa.

Pelien ympärille pitäisi luoda sykettä ja näkyvyyttä. Joka kierroksesta vaikka jälkilähetykset suurien massojen kanaville. Kaksi kertaa viikossa koostettu makasiiniohjelma haastatteluineen ja analyyseineen - mukaan sopivasti ajankohtaista kuvaa ja juttua joukkueista. Kansa viihtyy ja puhuu.

Ajan hermolla oleminen ja jännitteen ylläpitäminen jatkuvasti on asian ydin. Eikä näkyvyys laske katsojalukuja halleissa jos asiat tehdään oikein. Päinvastoin, sopivasti suunniteltu jälkilähetys palvelee kaikkia. Nyt pelataan tyhjille kotikatsomoille - ja kansa haukottelee - hohhoijaa...

Toinen puoliaika alkaa. Onhan tässä vielä mahdollisuudet vaikka mihin...

Ei kommentteja: