lauantaina, syyskuuta 09, 2006

Paitarumba

Jäällä nähtiin tänään kirjava joukko. Osa oli mukana uudella harjoituspaidalla, loput vanha pelipaita yllä. Tilanne selkiytyy seuraavalla kerralla kun harjoituspaidat saadaan kaikille käyttöön.

Säkenet valitsi punaisen, mikä onkin mitä parhain väri paidalle - ja vielä paranee kun sitä ryyditetään sopivasti mustalla ja valkoisella. Lieskat jatkaa valkoisilla, ja Salamat uutena joukkueena keltaisilla harjoituspaidoilla.

Myös uusia, isompia pelipaitoja oli jaossa. Näitähän tarvittiin, sillä pelurit kasvavat kokoa melkein samaan tahtiin kuin rapakon taakse siirtyvät kiekkoammattilaiset - kilo viikossa ja sentti kuussa. Odotettavissa on siis syksyn perinteinen nimilappujen vaihtorumba.

Kunhan paidat on saatu kuntoon, niin voidaan kautta käynnistellä myös pelien merkeissä. Niihin on kuitenkin vielä aikaa. Parin viikon päästä pelataan ensimmäiset harjoituspelit.

Toivottavasti joukkueiden kokoonpanot selviävät lopullisesti hyvissä ajoin. Säkeniltä putosi heti alkuun yksi ukko kyydistä ja pääluku kahdeksaan - joukkueiden pelaajamäärät ovat nyt 8-9-10. Uusia kavereita katsastellaan porukkaan, jotta päästäisiin siihen tavoiteltuun 30 pojan ryhmään.

Nykyisellään kokoonpanot ovat epätasaiset, joten näin ei voida jatkaa. Muussa tapauksessa epäsuhta tulee korostumaan peleissä - ehkä näin käy kuitenkin, koska valitettava siirto tapahtui ikävästi joukkueiden jaon jälkeen.

Sinänsä pelituloksilla ja joukkueiden vahvuuksilla ei ole merkitystä - ei ainakaan pitäisi olla - mutta käytännössä tilanne on kuitenkin toinen. Jääkiekko tuntuu olevan jo tällä ikätasolla "kaikki on voitettava"-peli. Harjoitusryhmän sisällä joukkueiden epätasaisuus johtaa helposti myös ilmapiiriin, joka ruokkii huonoa henkeä. Joukkueiden pitäminen tasaisina poistaa luulot "ykkösjoukkueen" olemassaololta.

Ei kommentteja: