tiistaina, syyskuuta 12, 2006

Liigaliitteet

SM-liiga käynnistyy torstaina ja lehdet suoltavat arvioitaan joukkueiden tulevan kauden menestyksistä. Ja varsinkin iltapäivälehtien jutut ovat kuin suoria toisintoja viime vuosilta. Isot seurat, kuten Kärpät ja Jokerit, ovat arvioissa sijoilla 1-4 ja pienet siellä peränpitäjinä, kuten Saipa ja Ässät... Ja miten viime kaudella kävikään?

Samoissa "liigaliitteissä" lehdet kuitenkin ylistävät viime kauden totutusta poikkeavia asetelmia joukkueiden menestyksissä, ja haluavat tätä herkkua lisää. Niin minäkin, mutta eipä tämä halu näy arvioissa. Niiiin perinteisen kaavamaisesti joukkueet on taas jaettu ryhmiin.

Voisiko iltapäivälehdiltä odottaa samanlaista yllätystä kuin useat joukkueet tekivät viime kaudella. Uskallusta nousta valtavirrasta ja edes yrittää pohtia asioita ilman piintyneitä ennakkoasetelmia. Jos "liigaliitteen" pääkirjoituksessa ylistetään viime kauden yllätyksiä, olisi mukava nähdä niitä myös seuraavien sivujen joukkuearvioinneissa.

Liigan ummehtuneen ilman tuuletus tapahtui viime kaudella kaukalossa. Koska se tapahtuu lehtereillä? Onko ainoa toivomme Jatkoaika?

Ei kommentteja: