sunnuntaina, syyskuuta 10, 2006

Varustehuoltoa ja mainoksia

Sunnuntain aamupäivä meni varustehuollon merkeissä. Jääkiekko on tässä suhteessa selkeästi työläämpi kuin jalkapallo. Erityisesti kauden alussa kasvavan pelurin varusteet vaativat tarkistuksen ja säädöt. Uudet nauhat luistimiin, kypärän säätö isommaksi, varusteiden koon tarkistus.

Pelipaidat menivät myös uusiksi - nyt käytetään kokoa 150 cm - ja samalla kaksi kautta käytössä olleesta pelinumerosta 28 piti luopua. Uudesta paidasta löytyy numero 77. Monella muullakin joukkueen pojalla numerot vaihtuvat ja edessä on ohjaajilla uusi opettelu.

Paitoja katsellessa tuli havaittua, että käsivarressa on tutun panimon mainos. Liigapaidoissa mainostetut urheilujuomat ovat tuhdimpia kuin pojan paidoista löytyvät Jaffa-mainokset. Totutetaanko pelimiehet jo pienestä pitäen panimoteollisuuden mainospelleiksi?

Rinnassa komeilee iso pankin nimi ja logo. Tarkempi tarkastelu osoittaa, että mainoksen alta löytyy kilpailevan pankin tunnukset. Sopivasti on tehty saman muotoinen ja peittävä kangasmerkki päälle. Maksaja on vaihtunut jossain vaiheessa näidenkin paitojen elämää.

Pian koittaa taas joukkueiden valokuvauksen aika. Joukot marssitetaan kameran eteen ja käteen lyödään tietyn merkkinen maila. Omaa mailaa kuvissa ei suvaita. Mukava yllätys olisi, jos pojat voisivat poistua kuvauksesta tuo kyseinen maila, suomalaisen työn jälki mukanaan - pienenä palkkiona mannekiinina olosta.

Ei kommentteja: